Odata cu dezvoltarea exploziva a popularitatii speeball-ului in lumea paintball-ului, din ce in ce mai multi jucatori au incercat sa se specializeze in aceasta ramura a jocului. In varianta sportiva a paintball-ului – denumita “speedball” – echipele incep jocul de la distante relativ mici una fata de alta (distanta care permite unui jucator sa-si elimine adversarul chiar din momentul de inceput al partidei) si au ca scop fie capturarea unui stegulet si arborarea acestuia intr-un loc stabilit, in functie de scenariul de joc.


In cele ce urmeaza, prezentam cateva ponturi, pe care orice jucator cu “pretentii” trebuie sa le stie:

1. miscate-te pe teren in permanenta; nu “campa” : un jucator de speedball trebuie sa se miste pe teren mereu, de la buncar, la buncar, mai ales cand echipa adversa nu are un “camp vizual” asupra miscarilor sale.

Obiectivul acestei tehnici este acela de a incerca pacalirea jucatorilor adversi. Daca un jucator advers crede ca te afli la “buncarul A”, atunci va urmari “buncarul A” cu speranta ca te va elimina. Insa, daca tu te afli la “buncarul B” si cunosti locatia adversarului care urmareste “buncarul A”, il vei surprinde pe acesta si-l vei elimina cu usurinta. Adversarul de la buncarul A isi va da seama de locatia in care ai fost ascuns doar dupa ce va fi eliminat.

2. nu te lasa expus pentru perioade indelungate de timp : unul dintre conceptele de baza ale speedball-ului este prezenta buncarelor pe teren, care ofera posibilitatea jucatorului de a se ascunde pentru a nu fi nimerit de adversar. Expunerea in camp deschis pentru o perioada indelungata de timp este una din cele mai mari greseli pe care un jucator de speedball le poate face in timpul unui joc.

3. foloseste-ti atentia distributiva : nu te concentra doar pe actiunea ce se desfasoara pe o singura portiune din teren, nu-ti concentra fortele doar pe un singur adversar. Comunica cu coechipierii, altfel vei fi rapid si sigur eliminat.


Alte ponturi:
  • nu sterge vopseaua de pe tine – nu acesta este modul prin care devii un jucator mai bun
  • joaca agresiv si nu renunta niciodata – daca nu-ti iese tactica intr-o zi,nu renunta.
  • urmareste flancul pe care joci pentru a descoperi golurile din tactica echipei adverse – daca reusesti sa penetrezi unul din flacurile echipei adverse, vei reusi sa elimini cativa jucatori si sa-ti porti echipa spre o victorie.
  • joaca cu echipe si jucatori mai buni decat tine – este cea mai buna cale de a evolua.

DISTREAZA-TE, NU TRISA SI RESPECTA REGULILE PRIVIND SIGURANTA!