Cum veti juca?


Paintball-ul se joacã de cãtre echipe ce pot fi identificate prin banderole colorate. Fiecare echipã se luptã sã îndeplineascã un scop, un obiectiv, similar celorlalte sporturi care au în comun mingea.


Ce se intampla cand sunt “impuscat”?


Dacã jucãtorul este lovit si bila de vopsea se sparge în orice loc pe corpul sau pe echipamentul acestuia, rezultând o patã de vopsea, regulamentul spune cã acest jucãtor este considerat "eliminat" si imediat trebuie sã pãrãseascã câmpul de joacã îndreptându-se spre o zonã desemnata.


Care sunt obiectivele jocului?


Obiectivele sunt diverse si cuprind între altele capturarea sau apãrarea steagului mergãnd pânã la eliminarea în totalitate a echipei adverse. Indiferent în care dintre situatiile de mai sus vã veti afla, jocul va provoca participantii atât psihic cât si mental.


Nu doare?


Bilutele cu vopsea se vor sparge în momentul impactului cu jucãtorul si în general provoacã o durere foarte usoarã. Ceea ce dã senzatia de durere este impactul produs de bilutele cu vopsea în momentul în care acestea ating pielea jucãtorului sau în momentul în care pãtrund prin echipament. Desigur, cu cât esti mai aproape de armã, cu atât viteza bilei cu vopsea care te va lovi va fi mai mare. În concluzie se va simti o durere mai mare atunci cand vei fi împuscat de aproape si o durere mai micã atunci când împuscarea se face de la o distantã mai mare.

Statisticile indicã faptul cã paintball este una dintre cele mai sigure activitãti distractive:3

Rata accidentarilor la diferite sporturi:

• 0,31 la mie la paintball
• 0,50 la mie la bowling
• 1,13 la mie la golf
• 27,7 la mie la baseball


Daca ai si alte intrebari, contacteaza-ne pe mess, la id-ul paintball_bacau.