Cum să fii un bun căpitan de echipă?



Aşadar, vrei sa iţi faci o echipă de paintball pentru a participa la competiţii? Bun, hai sa vedem, mai întâi ce aspecte sunt concentrate de noţiunea “echipă de paintball”. Printre primele probleme ce ar trebui clarificate ar fi căpitanul de echipă.


Pentru a alege căpitanul de echipă este fundamental să cunoaştem care este rolul acestuia pe teren, responsabilităţile şi caracteristicile ce trebuie indeplinite.


În primul rând, căpitanul de echipă trebuie sa fie devotat echipei şi să manifeste o atitudine exemplară faţă de coechipierii şi adversarii echipei sale.Ce înseamnă asta? Căpitanul de echipă trebuie să fie foarte bine informat cu tot ceea se întâmplă in lumea paintball-ului, tot ce este legat de fenomen, turnee naţionale, internaţionale, filme, publicaţii de paintball etc.

Una din primele decizii ale capitanului de echipă este atribuirea coechipierilor pe poziţii, în teren. Este indicat ca mai întâi jucătorii sa-şi exprime opţiunea cu privire la poziţia pe care vor juca, întru-cât aceştia trebuie să se simtă confortabil (în largul lor) pe poziţia pe care activează, pentru a obţine un randament bun.


Ca şi căpitan, nu trebuie să eziţi în permutarea jucătorilor de pe o poziţie de joc pe alta, în cazul în care observi că un coechipier ar fi potrivit pentru un alt rol în teren.


Acum, după ce ai stabilit poziţiile de joc, atenţia trebuie concentrată pe exerciţii pentru dezvoltarea comunicării, acurateţii şi a tacticilor de joc. Trebuie insuflată ideea necesităţii lucrului în echipă şi eliminarea oricărei intenţii de a juca individual.


Căpitanul de echipă nu este baby-sitter-ul echipei de paintball. Echipa trebuie să-l ajute pe acesta să coordoneze antrenamentele.


Căpitanul de echipă este responsabil pentru identificarea unui posibil sponsor al echipei de paintball pe care o conduce, pentru a rezolva problema unor costuri (taxe de participare la turnee, cazare pentru participarea la turnee în afara localităţii de domiciliu a jucătorilor, sponsorizări pentru achiziţionarea de echipamente de protecţie, vestimentaţie, markere, măşti).


Responsabilităţile căpitanului de echipă în timpul competiţiilor


Responsabilităţile unui căpitan de echipă de paintball în timpul unui turneu sunt numeroase. Să începem cu întâlnirea căpitanilor de echipă, unde arbitrii expun regulile turneului şi modul în care acesta se va desfăşura. De aceea, în timpul unui turneu, sarcinil trebuie împarţite – x se ocupa de markere şi bile, y se ocupă de banner-ul echipei.


Căpitanul echipei de paintball este un lider, un prieten si un „nemernic” - toate acestea la un loc. El va decide cine va „sta pe bara” la un anumit meci, şi cine va juca. Acesta trebuie să fie corect în alegeri şi să alinieze la start jucătorii care sunt în cea mai bună formă. Jucătorii care nu dau randament, trebuie ajutaţi, prin folosirea lor în jocuri cu un grad mai scăzut de dificultate, pentru a ieşi din pasa proastă în care aceştia se află.


Vino la Crazyball Paintball Arena Bacau! Fi căpitanul echipei tale de paintball! Demonstrează-le tuturor că de la tine se dă ora în strategie !