Cum să câştigi un meci de paintball fără sa păşeşti în teren




Jocul de paintball se câştigă pe secunde şi centimetri; micile greşeli sau scăpari pot avea efecte dramatice pentru rezultatul jocului. În cele ce urmează vom dezbate un subiect foarte interesant : intimidarea adversarilor!


Ce este intimidarea adversarului? În ce constă ea? Intimidarea adversarului este abilitatea unui jucător de paintball de a-şi face adversarul să se simtă speriat, neîncrezător în forţele sale, sau îngrijorat, chiar înainte de a intra pe terenul de paintball.


Cum poate un jucător de paintball să folosească > şi ce avantaje aduce aceasta?

Pentru a răspunde la această intrebare, ne vom folosi de următorul exemplu:


Ai intrat intr-o echipă de paintball şi participi la primul tau campionat. Înainte să intri pe teren vezi jucătorii echipei adverse, echipaţi cu combinezoane de acelaşi fel, acoperite cu inscripţiile sponsorilor echipei, dotaţi cu markere de top, scandând războinic numele echipei lor.

Cum te vei simţi ? Speriat, neîncrezător, îngrijorat? Puterea ta de concentrare va fi diminuată în mod considerabil şi nu vei da un randament maxim pe terenul de paintball, în timpul jocului, rezultatul final fiind un eşec pentru echipa ta.


Acum ca ştim ce implică noţiunea de „intimidare a adversarului”, haideţi să vedem cum poate fi folosită această tactică. Similar cu exemplu de mai sus, o echipă de paintball trebuie să arate intimidant. Echipa trebuie sa poarte acelaşi model de uniforme/combinezoane; acest aspect induce impresia că echipa joacă ca un singur tot. Un factor care contribuie la puterea de intimidare a adversarului este prezenţa logo-urilor sponsorilor echipei pe markerele şi combinezoanele jucătorilor.


Markerele, măştile şi restul echipamentelor ce fac parte din completul unui jucător de paintball trebuie să fie produse de calitate – adversarul va înţelege că pentru tine paintball-ul nu este trecut la rubrica „diverse”, banii sunt pe locul doi când vine vorba de echipamente de joc, pe primul loc pentru tine fiind performanţa şi durabilitatea acestora.


Când intri pe terenul de paintball, adoptă o atitudine pozitivă, inspectează terenul de joc ca şi cum acesta ar fi al tău. Nu te îngrijora în privinţa meciului care urmează, înlătură emoţiile şi fi încrezător în faptul că echipa ta va câştiga. Atitudinea pozitivă şi credinţa ta în victorie va fi insuflată şi coechipierilor tăi.


Oricine poate mânui un marker de paintball şi oricine poate învăţa cum să se ferească-ascundă pentru anu fi nimerit. Ce face diferenţa între două echipe? De ce e una mai bună decât cealaltă? Norocul, antrenamentul, devotamentul şi atitudinea delimitează echipele la paintball : o echipă învinsă, cealaltă invingătoare.



paintball bacau