8 ponturi pentru un jucător de paintball mai bun

Există numeroase aspecte care pot îmbunătăţi evoluţia unui jucător de paintball, aspecte care nu necesită investiţii în echipament nou sau sofiticat. Fiecare din urmatoarele 8 ponturi poate fi folosit pentru a obţine rezultate mai bune, atât in planul individual al jucătorului, cât şi per ansamblu, ca şi echipă de paintball.


  1. MISCĂ-TE


Cheia unui joc bun este mişcarea. De aceea trebuie sa înveţi să te mişti în teren, când şi cum trebuie să te mişti.


  1. CERCETEAZĂ TERENUL DE PAINTBALL


Înainte de a începe partida, cercetează terenul – te va ajuta foarte mult în timpul jocului, întrucât, după ce ai dat o tură de teren inainte, vei şti care sunt cele mai bune adăposturi şi cele mai bune unghiuri.


  1. CONDIŢIA FIZICĂ

Paintball-ul, pe cât este de distractiv, pe atât este de solicitant din punct de vedere fizic. De aceea, este necesar ca jucătorul de paintball să deţină o condiţie fizică cât de cât bună, pentru a nu se trezi în focul luptei cu „bateriile terminate”.


  1. FI CONŞTIENT DE POSIBILITĂŢILE TALE


Fi conştient de posibilităţile tale ca jucător de paintball, cât şi de posibilităţile echipamentului cu care joci. Dacă ştii că nu dai randament atunci când esti în mişcare şi tragi spre un adversar, atunci nu încerca. Păstrează această abordare pentru meciurile de antrenament – nu te folosi de ea într-un joc oficial. Dacă ştii că markerul tău nu îşi păstrează precizia când tragi la 35 de metri, atunci nu trage – economiseşte-ţi muniţia. Dacă iţi cunoşti limitele, nu te vei trezi în încurcături în timpul jocului.


  1. NU FI EROU!


Jucătorii de paintball (începatorii) au tendinţa de a juca individual, pentru a ieşi în evidenţă, fiind cuprinşi de euforie şi o anumită doză de eroism, care de cele mai multe ori îi pun în dificultate, fiind eliminaţi prematur.


  1. PLANUL DE JOC


Fără un plan de joc, probabilitatea ca o echipă de paintball să iasă victorioasa intr-un joc este 0.


  1. COMUNICAREA


În orice sport/joc de echipă, comunicarea este fundamentală. Cu cât jucătorii vor comunica mai mult, cu atât echipa va juca mai bine. La paintball, comunicarea ajută la indentificarea poziţiilor jucătorilor adverşi sau la coordonarea atacurilor, pe anumite zone, poziţii, flancuri.


  1. OCHEŞTE, ŢINTEŞTE, TRAGE!


O greşeală pe care mulţi jucători de paintball fac este aceea de a trage fără a ţinti, ceea ce duce la irosirea bilelor şi la un randament dezamăgitor.